2015. március 27., péntek

Szalainé Magdó Mariann



Mesélnél nekem arról, hogyan kezdődött a tortázás a te esetedben?


Nálam úgy indult ez az egész, hogy kislányként egy helybéli cukrászmesterhez jártunk csodaszép tortákért, és néha-néha elmentem csak úgy hozzá megnézni, ahogy dolgozik, aztán ahogy nőttem mamánál, sokat sütöttünk együtt, tőle tanultam sok mindent. Miután férjhez mentem és gyerekeim lettek, én készítettem el minden tortájukat, kezdetben csak tejszínes tortakat, aztán később az internetről tanulva a cukortésztás tortákat. Mindenkinek megvan a maga hobbija, nekem a tortasütés az. A páromat a sakk kapcsolja ki, engem a figurakészítés, nagy a család, sok a barát, ismerős. Most épül a családi házunk ott szeretnék majd egy kis vállalkozást indítani, addig szigorúan csak baráti alapon sütök, pénzért sosem. De imádom nagyon, ez az a szakma, ahol sosem lehet elég ügyes és tapasztalt az ember, mindig lehet újat tanulni.


Honnan meríted az ihletet a tortáidhoz?


Legtöbbször gyerekeknek sütök, a baráti körben elég sok a pici,kiszoktam faggatni a gyerekeket mit szeretnek, melyik a kedvenc meséjük vagy mi a hobbijuk, aztán a fantáziámra hagyatkozom, nincs két egyforma tortám, mindig viszek bele valami kis csavart, amitől más lesz...Számomra Buddy a király, de bőven akad itt hazánkban is mester, akitől érdemes tanulni: Farkas Vilmos, Kricky, Kabódi István tanár úr, Bartus Dóri és még sorolhatnám.


Melyek a kedvenc alapanyagaid?


Én nem szeretem a "mű" dolgokat, a nyújtható fondant magam készítem saját termesztésű friss mézből, nem teszek bele sem titán-dioxidot fehérítés gyanánt, sem adalékokat. Horváth Rozi zselatint használok, a Sweet Family porcukrot, színezésre pedig a Wilton gél állagú étel festékeit. Jó minőségű alapanyagok nélkül ugyanis nincs igazán finom torta. Csokoládéból csak a Milkát, kakaóporból  hollandot használok, tejszínhabból pedig csakis a Meggle cukrászhabra esküszöm.















Ami a tortákat illeti, mire vagy büszke az eddig elért eredményeid közül?

A díjaimra, amit szakmai zsűri pontozott a webcukrász versenyen, és persze arra, hogy bemutatkozhattam egy cukrász újságban, és többeknek segíthettem azáltal, hogy a cikk után megkerestek, és szakmai tanácsot kértek tőlem.




Mi jelenti számodra a legnagyobb kihívást a tortakészítés területén?

Minden tortám egy egy újabb kihívás, ahogy fejlődöm, egyre kacifántosabb tortákat talál ki a család, köztük is a kis 5 éves lányom igazán. A krémek terén is fejlődni kell, mert mindig újabb és újabb ötleteket próbálok megvalósítani, keverni az ízeket pl csokis-málnás. Jelenleg számomra a legnagyobb kihívást a cukorvirágok jelentik, most ezzel próbálkozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése