Rovatunk következő bemutatottja, Futó Gabriella, vagy ahogy a barátai, ismerősei hívják, Gabu számára a cukrászat nem munka, hanem ennél sokkal több: hivatás.Mint mondja, az a legszebb dolog számára az életben, ha másoknak örömet okozhat - mindig is erről álmodott.
![]() |
| Gabriella első tortája - hát nem álomszép? |
![]() |
| Trikolor (piros-fehér-zöld) kalocsai torta |
![]() |
| Kedvesem kedvence sütemény |
Meséljen nekem egy kicsit magáról! Mióta sütöget? Kiknek és egyáltalán, hogyan jött az életébe ez a dolog?
Eredetileg óvodás korom óta orvos akartam lenni, ennek megfelelően gimnáziumot kezdtem. A 8.-os ballagás utan elkezdtem dolgozni egy cukrászdában, mint pultos. Nem igazán foglalkoztam a sütikkel, csak dolgoztam, aztán egy nap elkezdett érdekelni a díszítés. Pont akkor volt a sógornőm szülinapja és kitaláltam, hogy majd én sütök, de hozzáteszem, hogy egy kávét nem tudtam megfőzni. Szóval nekiálltam ott a cukrászdában, és annyira tetszett: díszítgettem gyönggyel, ezzel-azzal. Nagyon jól sikerült és finom is lett, mindenki azt mondta: "Legyél csak orvos! Jó lesz ez hobbynak..." Sajnos egy betegség folytán nagyon sokat hiányoztam az iskolából, és nem is igazan tudták megállapítani a mai napig sem, hogy mi is a bajom, és egyszerűen kiszerettem ebből az orvosos dologból... Elvégeztem a gimit, leérettségiztem, de akkor már túl voltam két cukrászversenyen, amelyeken bronz és oklevél minősítést szereztem! Persze, mint hobbicukrasznak, innentől nem volt kérdés, hogy mi is a nekem való szakma. Nagy nehezen, de találtam egy OKJ-s képzést, amit április 23-án fogok befejezni, és végül cukrász leszek...Később kiderült, hogy a családban tolonganak a cukrászok és a papír nélküli, de sütésben tehetséges emberek. Lehet, hogy ez családi vonás.
Rájöttem, hogy szeretném életem végéig ezt csinálni. Később esetleg tanítani is, és saját cukrászdát nyitni, és ezek sajnos papír hiányában nem valósulhatnak meg.
Honnan meríti az ihletet a tortáihoz?
Csak a barátaimnak és a rokonoknak sütök, és általában úgy működik a dolog, hogy van konkrét elképzelés, vagy rámbízzák. Amint díszítésről van szó, egyből beindul a fantáziám és már kombinálok, esetleg utánanézek az interneten. Szeretem a Youtube-ot használni, imádom a Paprika TV-t, es követem a híres-neves cukrászokat. Közülük is az, akit naponta többször is megnézek, az Buddy Valastro, a Tortakirály. Emellett felnézek még Tukovics Antal Tamásra, Kiss-Podmaniczky Krisztinára, alias Kricky-re, Földi Lenkére, Némóra( Németh Zoltán - a szerk.).
Hmm, fogós kérdés. Az a baj, hogy mindre büszke vagyok. Mindegyiknek van egy kis története. Mindig nagy kihívásnak gondolom, ha egy kisfiúnak kell megfelelnem. Az első, amire a legbüszkébb vagyok, az a kalocsai mintás, amit az első versenyre készítettem. Emlékszem, nagyon izgultam. Egy lekváros üvegen tanultam a burkolást, mert nem volt hungarocell tortám.Van két torta, amire nagyon büszke vagyok: mindkettőt az üzemben készítettük. Én csináltam a rajtuk lévő virágokat. A harmadik pedig már megjárt egy esküvőkiállítást is idén Mosonmagyaróváron. S büszke vagyok a vizsgatortámra is, annak ellenére is, hogy anyukám nagyon ellenezte, mondván, hogy szerinte túl csicsás és bonyolult. Imádom és miközben készültem, mindenki csak ámult. Ezt kell ismét produkálnom a hétvégén.
Vannak kedvenc tortái?




















Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése